הבנה ובישול


על בישול והבנה.

אני נמצאת חלק מחיי במטבח, חשוב לי שיהיה אוכל טרי וטעים, בתור אמא לבררן באכילה עם קושי בויסות חושי אני חושבת שהצלחתי ממש.

והשבוע תוך גלגול קובה והסבר לחברה שעמדה לידי, התבררו לי כמה תובנות מעניינות:

כשמקבלים אוכל מוכן לא יודעים מה יש בו, ואז יכול להיות אצל ילדים רגישים תגובת הגנה של

"אני לא מכיר אני לא טועם".

אבל כשמכינים את האוכל יחד, ומראים לילד את השלבים נוצרות כמה תובנות אצל הילדים גם כן:

נוצרת הבנה של תהליכים עם התחלה אמצע וסוף

נוצרת הבנה של איך נראה משהו בתחילת תהליך ואיך נראה בסוף והשינוי שעובר

ובכלל יש יותר הבנה והכרות עם מרכיבי המזון ואז מערכת העצבים של הילדים הרגישים לא נכנסת לפאניקה כי הם מוכנים למה שהולך להגיע אליהם לצלחת

עבודה במטבח זו עבודת מרקמים נהדרת ועבודת שרירים ותיאומים שטובים לכל ילד

והכי חשוב זה זמן יחד עם הלב, הלב של הבית זה בדרך כלל המטבח ובאוכל יש המון רגשות

אז מזמינה אתכם להצטייד בסבלנות, לשוחח עם הילד ולהכין יחד משהו שהוא אוהב

חנוכה שמח

חזור למעלה

  • Facebook - White Circle

אני גם כאן:

​© מיכל שלוין 2015